“Je bent wat je eet”. Alles wat je eet is als het ware de brandstof voor je lichaam. Daar moet je energie vandaan komen, samen met de lucht die je inademt. En iedereen weet: zonder of met slechte brandstof  werken machines niet of slecht. Met je lichaam gaat het net zo.

Het is belangrijk om voldoende te eten, niet te veel maar ook niet te weinig. Regelmatig te eten: ontbijt, lunch en diner, plus twee tussendoortjes. Zo heeft je lichaam de hele dag “brandstof” en hoeft het niet je reserves te gebruiken. Dat is op de lange duur schadelijk.

Natuurlijk is het ook belangrijk wát je eet. In verse producten die niet voorbewerkt zijn, zitten meer voedingsstoffen bijvoorbeeld dan producten waar al van alles mee gedaan is. Het is ook belangrijk dat je gevarieerd eet. En rustig eet zodat je lichaam alle voeding goed kan verwerken.

Tenslotte is het belangrijk om maaltijden gezellig te maken en rustig te eten. Je vertering begint al tijdens het kauwen in je mond. En je maagdarmkanaal is erg gevoelig voor spanningen. Als je dus even snel, met spanning in je lijf iets eet kun je je voorstellen dat al die processen die in je mond, maag en darmen moeten plaatsvinden niet goed kunnen verlopen. En je dus al die waardevolle voedingsstoffen niet goed op kan nemen.

Iedereen weet wel dat je van stress buikpijn kan krijgen, kramp in je maag. Alles wordt van binnen gewoon afgeknepen. Dus: geniet van het eten en van elkaar. Als je boos op iemand bent vertel je dat maar een andere keer, maar niet tijdens het eten!

<- Terug