Meridianen

In het lichaam circuleert energie via “energiekanalen”, de meridianen. Alle meridianen samen vormen een compleet netwerk door het hele lichaam. En op de meridianen liggen acupunctuur punten. Deze punten kun je zien als een soort stations, de toegangspoorten tot dat energie netwerk. Je kunt het geheel vergelijken met een ondergronds metro stelsel met zijn stations. In feite ontstaan alle ziektes door verstoringen van de normale, gezonde energiestroom door het lichaam.

Acupunctuurbehandeling

Bij een acupunctuurbehandeling worden, meestal 1 tot 3, zeer dunne naaldjes ingebracht op bepaalde punten op de meridianen. Door op deze manier prikkels aan het lichaam te gegeven kan de energie die door de meridianen stroomt beïnvloed worden en wordt het lichaam aangezet om zelf te genezen.

Je voelt weinig tot niets van het inbrengen van de naaldjes. Als een naald ingebracht is kun je rond een punt even een kriebelend, tintelend of zwaar gevoel krijgen. Je voelt dan de energie van dat punt.

Lichaam en geest

Met behulp van acupunctuur behandel je het lichaam, maar tegelijkertijd behandel je ook de emoties en het denken. Omdat lichaam en geest volledig met elkaar verbonden zijn.

Je kunt blokkades opheffen, zodat je dingen los kunt laten. Maar je kunt bijvoorbeeld ook het lichaam helpen ontspannen en je organen versterken. Per behandeling kijk ik wat er op dat moment nodig is om weer balans te krijgen.

Voedingssupplementen of chinese kruiden

Soms is het nodig om je lichaam te ondersteunen met kruiden of voedingssupplementen. Het is belangrijk dat je voor je iets gaat gebruiken je goed laat informeren over wat jij nodig hebt.

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over een van deze onderwerpen dan kun je contact met mij opnemen. Dan zal ik samen met jou kijken wat ik voor je kan doen.